Naslagwerk Natuursteenonderhoud

Alles wat u weten wilde over natuursteenonderhoud

De glans van natuursteen herstellen

Er zijn verschillende methodes om natuursteen glans te geven. Ze zijn in drie categorieën in te delen, welke methode het meest geschikt is voor uw natuursteen is afhankelijk van de soort natuursteen, de intensiteit van het gebruik en de de mogelijke onderhoudsperspectieven.

Polijsten 

Met polijsten bedoelen we een proces waarmee een oppervlak egaal glad en glanzend wordt gemaakt. De mate van glans hangt af van het materiaal en de gebruikte polijstmethode. Er zijn verschillende manieren om te polijsten

  • Polijsten met een poeder
  • Polijsten middels diamantgebonden pads
  • Schuren

Kristalliseren 

Dit is een methode waarbij met een speciale oplossing van zuren en een was een glanzende toplaag wordt gemaakt op uw vloer.

Coaten of waslaag aanbrengen

Een andere methode om de glans van natuursteen te herstellen is door een beschermende kunststoflaag aan te brengen. Deze laag kunt u middels het dweilen onderhouden.

De volgende onderwerpen uit het naslagwerk zijn mogelijk ook relevant
Reinigen van natuursteen-Marmer schoonmaken-Glans herstellen-Polijsten van marmer-Zoeten van marmer-Kristalliseren van marmer-Cementsluier verwijderen van natuursteen-Natuursteen beschermen-Impregneren van natuursteen-Coaten van natuursteen-Graniet polijsten-Polijsten vloer-Behandelen natuursteen -renovatie natuursteen

Natuursteen onderhoud