Naslagwerk Natuursteenonderhoud

Alles wat u weten wilde over natuursteenonderhoud

Natuursteen beschermen

Natuursteen beschermen

Natuursteen beschermen wij door het te impregneren of te coaten. Zo blijft het langer mooi. Of het materiaal nu zacht is of juist hard, het kan heel verstandig zijn om het natuursteen te impregneren of te coaten om de levensduur en het onderhoudsgemak te vergroten. Doorgaans is het zo dat materiaal dat glad/gepolijst is wordt geïmpregneerd en de ruwe natuursteensoorten zoals leisteen met een coating en was worden beschermd.

Coaten van natuursteen

Bij een coating is altijd sprake van een kleurverdiepende werking, en vaak ook van een meer glanzende uitstraling van het natuursteen. Voor een goede indruk is het altijd mogelijk hiervoor een proefstuk op te zetten. De voorkeur gaat uit naar een losse tegel of een tegel uit het directe zicht. Coating is een zeer moeilijk doordringbare laag die u kunt onderhouden met het dweilen.

Impregneren van natuursteen

Bij een impregneermiddel is het directe effect veel minder goed waarneembaar. Soms is er sprake van een matig kleurverdiepende werking.

U kunt het echter wel merken, wanneer er druppels op uw geïmpregneerde natuursteen vallen zullen deze parelen.

Wel is het zo dat een impregneermiddel geen harnas is, als de vloeistof tijd genoeg krijgt trekt het uiteindelijk toch in de vloer. Een impregneermiddel vergemakkelijkt het onderhoud en vertraagd en bemoeilijkt het intrekken van vuil en andere stoffen.

De volgende onderwerpen uit het naslagwerk zijn mogelijk ook relevant Reinigen van natuursteen-Marmer schoonmaken-Glans herstellen-Polijsten van marmer-Zoeten van marmer-Kristalliseren van marmer- Cementsluier verwijderen van natuursteen-Natuursteen beschermen-Impregneren van natuursteen-Coaten van natuursteen-Graniet polijsten-Polijsten vloer-Behandelen natuursteen -renovatie natuursteen Natuursteen onderhoud