Onze Service

Service, voorwaarden en andere interessante informatie

De korte Disclaimer en Privacyverklaring

Omdat we contact met elkaar hebben heb ik je contactgegevens, als ik een offerte of een factuur heb uitgeschreven dan staan die gegevens in mijn administratie. Anders blijven ze even in de mailbox staan tot ik deze opschoon. Ik ben wettelijk verplicht om een administratie te voeren. Mijn accountant heeft deze administratie nodig om zijn werk te doen zodat ik aan mijn verplichtingen van de overheid kan voldoen.

Ik heb deze website zelf gemaakt, ik moet weten of mijn bezoekers bijvoorbeeld via relevante zoekopdrachten bij de site uitkomen, of dat ze in 3 seconden alweer wegvluchten omdat ze niet krijgen wat ze nodig hebben. Dat is voor mij belangrijke informatie. Dus heb ik Google Analytics cookies.
Ik doe niet aan nieuwsbrieven, marketing en ook geef ik geen contactinformatie over of van mijn klanten uit (administratieve verplichtingen uitgezonderd).
Maar mocht je vragen hebben over je gegevens, vraag het dan gewoon. Voor hen die de hele handel uitgeschreven willen hebben volgt hieronder de lange en iets sarcastischere versie..

Joepie joepie de Privacyverklaring in het lang (ja ook wij hebben er een want het moet nu eenmaal)

RUTGERS NATUURSTEENONDERHOUD (voor het geval je niet wist bij wie je nu eigenlijk de privacy verklaring aan het lezen bent) gevestigd op de Zeisteroever 38, 3704 GB in het immer idyllische Zeist en alsook nog extra met Kvk nummer: 53798821, en last but not least ook het BTW nr erbij voor de echte cijferliefhebbers: NL 164199652B02, draagt verantwoordelijkheid voor het verwerken van uw keibelangrijike persoonsgegevens zoals beschreven in dit in dit verplichte dingetje dat never nooit iemand leest.

RUTGERS NATUURSTEENONDERHOUD respecteert jouw privacy (ja ik “jouw“ en “je” er van af hier lustig op los) en behandelt jouw persoonlijke gegevens zorgvuldig en vertrouwelijk. Ik heb namelijk niet zoveel met de gegevens te doen. Het is immers de belastingdienst die graag wil dat ik alles bewaar. Maar de overheid zullen we in deze maar vertrouwen.

Welke persoonsgegevens verwerken we nu eigenlijk?

RUTGERS NATUURSTEENONDERHOUD verwerkt jouw persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je ze aan ons geeft (doorgaans overigens een goede omgangsvorm, je even voorstellen als je contact zoekt maar goed dat moet ik dan toch even melden). Dus hierbij en op innig verzoek van de overheden die nog nooit een dag echt in het leven van een gewone man hebben gestaan een overzicht in de vorm van een lijstje van de persoonsgegevens die wij verwerken die, zoals aangegeven, zelf door mensen worden verstrekt. Deze gegevens verwerken we omdat de overheid wil dat alle facturen en offertes op naam staan en omdat mensen zelf ook fijn vinden om zich even voor te stellen enzo.

Het lijstje:

  • Bedrijfsnaam (soms is het een bedrijf dat ik help in het onderhoud aan natuursteen)
  • KvK en/of BTW nummer (ja sommige bedrijven mailen zelf hun btw nummer door in bv de mailondertekening en dus moet dat hier worden aangegeven. Ik hoop bij onze lieve heer dat we niet nog meer moeten opnemen in de mailhandtekeningen want anders wordt dit document langer en langer en langer en langer en langer enz.
  • Voor- en achternaam (zoals ik al zei, een fijne normale omgangsvorm als we onszelf aan iemand voorstellen maar kennelijk toch reden om dit in dit document te benoemen want anders vraagt je je misschien af of ik mijn best doe om ofwel jouw naam te vergeten ofwel te onthouden en dat mag ik niet doen zonder je daarvan op de hoogte te stellen, of zoiets.)
  • Geslacht (ik probeer helaas altijd ook meneer of mevrouw of Dhr of Mevr in mijn emails en offertes/facturen te gebruiken, sorry alvast maar dat is iets waarmee ik nou eenmaal ben behept) ik heb overigens niets tegen ander geslachtigen zoals tegenwoordig wel populair blijkt te zijn dus als ik ooit het verzoek krijg om met iemand te mailen met de aanhef Slushpuppy of Stoer Konijn dan kan dat gewoon, ik zal ook dat in dat geval gewoon trouw opnemen in dit document.
  • Adresgegevens (stel ik maak een offerte op, of een factuur, of ik kom ook echt langs om werk te doen dan moet ik weten waar je woont of op zijn minst waar ik het werk ga uitvoeren. Dus dat weet ik dan. )
    Ik hoop dat we nog even op het puntje van de stoel blijven zitten van de spanning want er komt nog meer
  • Telefoonnummer (soms willen mensen elkaar bellen, dus dan gaat dat heel gek, met een t e l e f o o n n u m m e r (dat hoort bij een telefoon) dat is handig want bellen met een banaan is tot nu toe nog niet gelukt, mocht dat veranderen dan houden we je daarvan op de hoogte) maar goed een dergelijk telefoonnummer gebruik ik dus om te bellen met iemand, bijvoorbeeld iemand die wil worden teruggebeld)
  • E-mailadres (ja als je niet wilt bellen maar e-mailen dan moet je je e-mail adres achterlaten als je een antwoord wil op je e-mail vraag of opmerking. Dat is een soort van dingetje dat ik ook niet goed kan uitleggen, dus hou maar gewoon aan dat het zo is)
  • Overige persoonsgegevens die je actief aan ons verstrekt (stel dat je denkt ik wil nog meer acherlaten dan het hoogst noodzakelijke (bjivoorbeeld favoriete camping, bloedgroep ofzo) dan eh, dan staat dat ergens in een mailtje ofzoiets, geen idee)

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Als je er van overtuigd bent dat wij zonder toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, een huisdier of iemand met een digitale handycap, neem dan contact met ons op via merijn@rutgers-natuursteenonderhoud.nl, dan verwijderen wij deze informatie verzameling.

Waarom wij persoonsgegevens verwerken (ja echt, de spanning stijgt aldoor hoger en hoger)

RUTGERS NATUURSTEENONDERHOUD verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van offertes/ bezichtigingen/adviezen/proefstukken/bestellingen en/of betalingen en eigenlijk nooit zomaar, zonder reden. Dat komt omdat ik een dienst verleen die je niet zonder een goede planning en communicatie met de klant (dat ben jij, dus) kunt afhandelen.
  • Je te kunnen bellen of e-mailen omdat dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Misschien te informeren over wijzigingen van onze diensten of planning
  • Om goederen en diensten bij je af te leveren (hoe verassend)

Oja, RUTGERS NATUURSTEENONDERHOUD verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte (je weet wel die blauwe envelop die inmiddels ook een evenzo blauwe slijtageplek heeft gemaakt in jouw deurmat).

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

RUTGERS NATUURSTEENONDERHOUD bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor jouw gegevens worden verzameld en/of waartoe wij vanuit overheidswege verplicht zijn (blauwe envelop alarm).
Wij bewaren jouw gegevens als je klant van ons bent geweest. Dit betekent dat wij je email enzo bewaren totdat je aangeeft dat je niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken of we de email opschonen wat af en toe ook moet gebeuren. Als je dit bij ons aangeeft zullen wij dit opvatten als een vergeetverzoek in zoverre dat ik aan de belastingdienst ook moet kunnen laten zien hoe en wat en waar mijn klanten vandaan komen dus behalve misschien je tel nummer en email moet ik toch de rest van de gegevens bewaren in opdracht van de overheid maar dat ligt dus niet aan mij maar aan het team van de blauwe envelop.

Delen van persoonsgegevens met derden (derden is een duur woord voor iemand anders dan wij)

RUTGERS NATUURSTEENONDERHOUD verstrekt uitsluitend en alleen een deel van jouw gegevens aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst die we samen hebben of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Denk dan aan bijvoorbeeld de accountant de belastingdienst (die club met meer dan 30.000 medewerkers dus ik heb eigenlijk geen enkel idee hoe dat precies in zijn werk gaat maar goed, enkele “derden-tig duizenden dus” waarmee ik je gegevens zou kunnen delen. Valt best mee toch?

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

RUTGERS NATUURSTEENONDERHOUD gebruikt technische en functionele cookies. Ik werk met GravCMS en dat is een systeem dat enkele dingen nodig heeft, kennelijk. Oja, en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy (dat is trouwens een vaag ding want ik stel wel in dat Google alleen geanonimiseerde gegevens mag gebruiken maar ik moet ze natuurlijk ergens op hun veelkleurige oogjes vertrouwen). Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en je geweldige gebruiksgemak, eh het gebruiksgemak van de website, niet van jouw, dat zou ik nooit bedoelen.

Ze (de cookies) zorgen ervoor dat de website lekker werkt en onthouden bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Om de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, gebruikt RUTGERS NATUURSTEENONDERHOUD dus analytische cookies.
Deze cookies zijn zoals ik al aangaf dus afkomstig van Google en dan specifiek Google Analytics.

Mocht je nu echt helemaal niet goed worden van het feit dat het voor mij handig is om te weten dat je op mijn site bent uitgekomen via een zoekterm die ook echt over natuursteen onderhoud gaat dan heeft Google een gare tool gemaakt voor je, de Opt-out Browser Add-on https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl> , waarmee je kunt aangeven dat er geen informatie over het websitebezoek mag worden verzonden naar Google Analytics.

Een soort middelvinger naar de maker van de website die toch moet weten of de site een beetje bezocht wordt door mensen die er moeten komen. Maar als je echt mijn harde werk wilt bemoeilijken dan kan je dat dus met bovengenoemde plugin fixen. Oja je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Of gewoon geen internet gebruiken. Echt kneiterhandig voor de cookie-haters onder ons.

Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Maar voordat dit nu een soort van cursus internet en browsers slopen wordt denk ik dat het zo wel even klaar is met deze internet tips.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

In het uitzonderlijke geval dat je echt niet meer weet welk telefoonnummer je hebt of wat je email adres ook al weer was, of, moge de Republiek der Nederlanden je bijstaan, je je naam niet meer weet, dan heb je het recht om je persoonsgegevens in te zien, aan te passen of te verwijderen.

Aanpassen? Ja zeker! Stel dat je als oude geslacht Dhr Steen had en je wilt dat dringend veranderen omdat je je tegenwoordig meer een knaagdier voelt dan kan ik dat zonder enige vorm van problematiek in Stoer Konijn Steen veranderden (behalve dan dat ik geen CRM tool heb dus je zult dan even een maitlje moeten sturen en dan kan ik die naam aanpassen in de offerte en de facturen maarik moet dan denk ik voor de belastingdienst wel de originelen ook bewaren dus ik zal in dat geval ook even navragen aan mijn accountant hoe dat eigenlijk zit).

Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (maar de belastingdienst wil wel al je gegevens via onze administratie hebben dus geen idee hoe zinvol dat eigenlijk is) door RUTGERS NATUURSTEENONDERHOUD en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid.
Dat betekent dat je bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die je zelf hebt gegeven en waarover wij beschikken in een computerbestand (bv een offerte, factuur, email of digitale prentenkaart naar jouw of een ander, door jouw genoemde organisatie, te sturen.
Bijvoorbeeld naar Facebook maar dat raden we dan weer niet aan.

Je kunt ons verzoeken tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van jouw persoonsgegevens of tot intrekking van jouw toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens door jouw verzoek te sturen naar merijn@rutgers-natuursteenonderhoud.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij een kopie van jouw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen.
Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart.
Even voor de volledigheid, teken dus NIET op je identiteitsbewijs maar op de digitale kopie.
Dit ter bescherming van jouw privacy (en zodat ik zeker weet dat ik niet weet wie je echt bent ofzo).

We reageren zo snel mogelijk, edoch uiterlijk binnen vier weken, op jouw verzoek.

RUTGERS NATUURSTEENONDERHOUD wil je er ook even op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

RUTGERS NATUURSTEENONDERHOUD neemt (ondanks de humoristische toon van dit werkje) de bescherming van je gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Als je de indruk hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons op of via:
Brieven : Zeisteroever 38, 3704 GB Zeist
Electronische brieven: merijn@rutgers-natuursteenonderhoud.nl
Bellen via een vaste verbinding: 0302072222
Bellen via een mobiele verbinding: 0619917673

the end..