Door uw natuursteen te polijsten brengt u de charme terug

Doorgaans is het relatief gemakkelijk om slijtage of vlekken uit het natuursteen te polijsten. De steen zal met een oppervlakte behandeling zo opknappen dat deze er werkelijk weer prachtig uit ziet. Het bijzondere is dat dit kan zonder de vloer te slijpen, de kosten blijven binnen de perken en de overlast is minimaal.

Een lelijke doffe natuurstenen vloer door slijtage en zuren

Veel van de schade aan natuursteen is terug te voeren op slijtage door het gebruik en vlekken en doffe plekken veroorzaakt door zuren.

Slijtage wordt voornamelijk veroorzaakt door zand

Zand is harder dan de meeste natuursteensoorten en wanneer u over een zandkorrel loopt veroorzaakt u een klein krasje in het natuursteen. Veel van deze krassen tezamen veroorzaken de zogeheten "loop". De karakteristieke doffe plekken in de hal, keuken en voor de bank in de woonkamer.

Doffe vlekken door zuur

Wanneer het natuursteen kalk bevat dan is deze ook gevoelig voor zuren. Een glas cola, vruchtensap of andere zure voedingsmiddelen en bijtende schoonmaakproducten zoals chloor of antikalkmiddelen tasten de kalk aan en etsen in op de glanzende toplaag van uw natuursteen. Uw natuursteen krijgt dan soms licht of wit uitgeslagen plekken die opvallend dof zijn op een verder glanzende vloer.

Wij polijsten uw vloer tot het weer glanst

Een lichte polijstbehandeling haalt de glans weer terug en zorgt voor een prachtig eindresultaat. Met deze behandeling hoeft er niet grof te worden geschuurd of geslepen en heeft u dus ook nauwelijks overlast van bijvoorbeeld stof.

Werkgebied regio Utrecht