Eerste hulp

Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Iedereen heeft wel eens pech, en natuursteen is vaak een kwetsbaar materiaal. Hieronder hebben we de meest voorkomende problemen en de bijbehorende adviezen beschreven.

Met een zuur gemorst?

Stel u laat een pot met augurken of een ander zuur vallen op uw gepolijste marmer. Wat moet u nu doen? Dep het zuur op, ga in geen geval meteen met een dweil erover, de kans is dan groot dat u het zuur verspreidt en er nog meer schade wordt veroorzaakt.

Als het zuur is opgedept en de vloer is gedroogd, pas dan kunt u dweilen! Dweil met een flinke scheut natuursteen dweilmiddel om het laatste zuur te neutraliseren. Richt u eerst alleen op de zuurvlek en kijk of de vlek groter wordt. Is dit niet het geval dan kunt u de rest van de vloer, indien u wilt, ook dweilen.

Na twee of drie keer dweilen over het betreffende stuk, kunt u de schade opnemen.

Bij twijfel bellen!

Een flinke kras gemaakt in uw leisteen?

Veel krassen kunnen worden weggewerkt in leisteen door de vloer op die plek extra te voeden. Door ons product puur op de kras aan te brengen en daarna gewoon de plek mee te nemen in het normale dweilproces en onderhoud zult u zien dat de kras zich in de loop der tijden zal onttrekken aan het zicht, omdat het gecamoufleerd wordt.

Een flinke kras gemaakt in uw marmer?

Meestal wordt deze nagenoeg onzichtbaar met het grote onderhoud dat Rutgers natuursteenonderhoud voor u kan verrichten. Indien nodig dan kunnen wij de diepe krassen ook plaatselijk wegschuren. Voor meer informatie over wat u dan kunt verwachten en de kosten kunt u contact met ons opnemen.

Een verkleuring in uw natuursteen door intrekken van een vloeistof?

Allereerst moet u deppen, daarna kunt het beste bellen!

Maar over het algemeen geldt het volgende:

Als het een vet betreft dan is het goede nieuws dat wij deze er vaak wel uitkrijgen. Met een sterke alkalische reiniger kunt u zelf ook al veel doen.

Als het een roestvlek betreft die van bovenaf ontstaan is dan kan is de kans groot dat we deze er uit kunnen schuren. Of dit helemaal lukt is per geval verschillend. Beter wordt het echter altijd.

Als het verf of een andere kleurstof betreft: er zijn vlek verwijderaars in omloop speciaal voor deze gevallen, maar vaak is het nodig om met grovere middelen aan de slag te gaan.

Heeft u nog vragen over natuursteen onderhoud? Neem dan contact met ons op.