marmer zoeten

Het minder glanzend maken van marmer komt steeds vaker voor.

Het zoeten van een marmeren vloer.

Wij kunnen de gezoete glans van uw vloer ook herstellen of zelfs een glanzende marmer voor u zoeten. Wanneer we constateren dat het hoogteverschil geen problemen oplevert dan kunnen we, zonder dat er grof geslepen hoeft te worden, overgaan op een oppervlakte behandeling die heel licht het materiaal opschuurt.  Van toepassing op: Marmer zoals:

  • Carrara,
  • Blauwsteen,
  • Laperto,
  • Bottichino
  • Kalkstenen
  • Travertin

Wanneer wij contact met u hebben  zullen wij natuurlijk de geschiktheid van deze behandeling voor uw vloer kunnen bepalen.

De procedure:

Door speciale diamantgebonden polijstschijven te gebruiken, en deze met water, een boenmachine en een waterzuiger op uw vloer toe te passen ontstaat er een gezoete glans. Met deze behandeling wordt er een gedeelte van de toplaag afgeslepen. Het is echter niet zo dat de diepte hiervan met het oog meetbaar is, daarvoor is de weg geslepen hoeveelheid nog te minimaal.

Het resultaat:

Door deze behandeling ontstaat er een oppervlak met een gezoete uitstraling. Hiermee wordt een matte uitstraling bedoeld met een eierglans. Hierin is de reflectie graad laag. Hoewel u zeker wel uw meubelen zult zien spiegelen in de vloer is het detail dat in de spiegeling zichtbaar is vele malen lager dan bij een gepolijste vloer. De oppervlakkige krassen zullen worden weggeslepen of sterk verminderen, hierdoor ontstaat een egale, strakke glans. Structuur wordt matig geaccentueerd, dit door de matte uitstraling. Een gezoete vloer zal doorgaans ook geïmpregneerd worden. Wilt u hierover meer weten? Neemt u dan contact met ons op.

Samenvatting

Na het reinigen van de vloer wordt de vloer gezoet. Het zoeten van een natuurstenen vloer gebeurt met speciale diamantgecoate polijstschijven. De vloer wordt egaal mat-glanzend. Na het zoeten is het raadzaam een vloer te impregneren. Na de behandeling kunt u snel weer van uw vloer gebruik maken. Deze behandeling is er niet op gericht diepe krassen uit de vloer te halen. Wel kunnen deze plaatselijk worden weggeschuurd.

De volgende onderwerpen uit het naslagwerk zijn mogelijk ook relevant
Marmer schoonmaken
Marmer polijsten
Marmer zoeten
Marmer kristalliseren
Marmer reinigingsmiddel

natuursteenonderhoud