Marmer reinigingsmiddel

Een goed marmer reinigingsmiddel is van groot belang voor uw dagelijks of wekelijks onderhoud. Wij raden u aan om uw gepolijste marmer te dweilen met een neutraal onderhoudsmiddel. Ook het schoonhouden van uw aanrecht kunt u prima doen met de door ons aanbevolen marmer reinigingsmiddel. Het maakt zeer zeker uit met welk middel u uw marmer schoonmaakt. Het is een kwetsbaar materiaal en marmer heeft de juiste zorg nodig. Het marmer reinigingsmiddel waar u voor kiest moet afgestemd zijn op de omstandigheden van uw huishouden en vloer.

Dweilwas voor een ruwere of zeer kwetsbare marmer

Soms zijn er mameren vloeren die een ruwe uitstraling hebben of die erg kwetsbaar zijn. Dan kunt u natuurlijk kiezen voor een dweilwas als marmer reinigingsmiddel. Deze laat een beschermende laag achter bij iedere dweilbeurt. Op ruwe vloeren is dan het voordeel dat het vuil zich niet kan hechten op het marmer. Ook op zeer kwetsbare marmersoorten die bijvoorbeeld in de keuken liggen is het mogelijk om een dweilwas te gebruiken om zo het materiaal toch enigzins te beschermen.

Belangrijk is in ieder geval dat een waslaag die u aanbrengt ook moet worden onderhouden. En dat u bijvoorbeeld eens per jaar de toplaag van uw marmeren vloer moet ontdoen van zijn oude vervuilde waslagen alvorens u weer opnieuw gaat dweilen met een dweilwas als marmer reinigingsmiddel. Dit houdt de vloer licht en strak. Een marmer voorzien van een waslaag heeft een wat minder strakke en soms wat streperige uitstraling. U kunt dit minimaliseren door op de juiste manier te dweilen met het juiste marmer reinigingsmiddel. Het plaatselijk strippen en polijsten van een met was gedweilde vloer is niet aan te bevelen. Er ontstaat dan een te duidelijk verschil met de onbehandelde vloerdelen.

Een neutraal marmer reinigingsmiddel

Een neutraal marmer reinigingsmiddel om uw marmer mee te onderhouden is aan te bevelen op alle marmersoorten die een natuurlijke uitstraling moeten hebben en/of als die u wilt laten onderhouden door een professional. Het voordeel is dat uw vloer niet hoeft te worden gestript van oude waslagen. Dit scheelt aanzienlijk in de behandeltijd.

Een neutraal marmer reinigingsmiddel wordt gebruikt voor allerlei oppervlakten, zoals vloeren, trapdelen, lambrisering en aanrecht. Een vloer onderhouden met een neutraal marmer reinigingsmiddel streept minder en de vloer zal minder snel verkleuren. Een ander voordeel is ook dat een vloer vrij van waslagen heel goed plaatselijk is te polijsten of renoveren.

De volgende onderwerpen uit het naslagwerk zijn mogelijk ook relevant
Marmer schoonmaken
Marmer polijsten
Marmer zoeten
Marmer kristalliseren
Marmer reinigingsmiddel

natuursteenonderhoud