Marmer onderhoud Gelderland

Of u nu een marmeren aanrecht heeft of een marmeren vloer, de kwetsbaarheden worden met dagelijks gebruik snel zichtbaar. En dus is er na verloop van tijd marmer onderhoud nodig.

Een van de kenmerken van marmer is dat het een zacht materiaal betreft.

Met zacht bedoelen we, zachter dan zand. Dat is dan ook de reden dat in marmer na verloop van tijd een zogenaamde loop ontstaat. Dat is een zichtbaar spoor van slijtage, dat wat doffer en minder fris oogt.

Als u deze loop in het marmer van dichtbij bekijkt dan ziet u daar ontelbare krasjes. Deze krassen zorgen er voor dat vuil moeizaam te verwijderen is en dat de glans verstoord raakt.

Een van de belangrijkste adviezen voor het onderhoud van marmer is dan ook om het marmer zandvrij te houden. Gebruik hiervoor een stofzuiger of vloerwisser. Ook is een mat die het zand goed van uw schoenen krijgt van groot belang. Een droogloopmat of schoonloopmat heeft de voorkeur boven de bekende kokosmat.

Let u er bij het gebruik van een stofzuiger op dat het plastic van de stofzuigermond uw vloer niet bekrast? Vaak ontstaan er bijvoorbeeld bij de plinten lange krassen in het marmer. Deze komen bijna altijd van uw stofzuigermond. Is er na een tijd toch een zogenaamde loop ontstaan de kan het marmer onderhoud van Rutgers Natuursteenonderhoud een uitkomst bieden.

U kunt zelf veel doen om het groot onderhoud uit te stellen.

Naast het zandvrij houden is er nog een belangrijke tip voor het dagelijkse marmeronderhoud;

Wees extra voorzichtig met zuren

Marmer bevat veel kalk en is zodoende erg kwetsbaar voor zuren. Een marmeren plateau in bijvoorbeeld de badkamer kan aangetast worden door zuren in zeep, make-up en natuurlijk de bekende anti-kalk middelen voor de kraan en het glaswerk in de badkamer.

Zorg er dus voor dat u de zepen en dergelijke niet direct op het marmer neerzet. Ook zoals gezegd dus voorzichtigheid geboden bij het gebruik van anti-kalk middelen. Wellicht kan een beschermlaag op de toplaag van het marmer een uitkomst bieden. Er zijn hiervoor verschillende producten in omloop. Het uiterlijk van uw marmer krijgt dan wel iets kunstmatigs. Maar het is zeker een manier om het marmer onderhoud te vergemakkelijken.

Is er echter een beschadiging ontstaan door het gebruik van zuren dan kunt u deze soms camoufleren met een kleurverdieper. Maar u zult na enige tijd professioneel marmer onderhoud moeten laten uitvoeren om deze beschadigingen uit het marmer te polijsten.

Dep een zuur altijd eerst op voordat u naspoelt met water en zeep. Zo voorkomt u grotere vlekken. Bij twijfel kunt u ons natuurlijk altijd even bellen!

Het dweilen of nat afnemen van marmer

Wekelijks marmer onderhoud met een dweilmiddel of zeep is natuurlijk nooit verkeerd. Wel is het belangrijk dat u klamvochtig dweilt. Bij nat dweilen en afnemen moet u het marmer nadrogen om kalk en andere mineralen in het water niet op het marmer achter te laten. Welk dweilmiddel of zeep voor uw situatie geschikt is hangt onder andere af van de manier waarop uw natuursteen is bewerkt. Een waslaag op marmer moet onderhouden worden met een dweilwas. Voor marmer onderhoud zonder waslaag kunt u beter niet met een dweilwas schoonmaken maar met een neutrale reiniger.

Wij werken in de volgende plaatsen:

Nijmegen - Apeldoorn - Arnhem - Ede - Doetinchem - Barneveld - Zutphen - Overbetuwe - Harderwijk - Lingewaard - Berkelland - Rheden - Tiel - Wijchen - Nijkerk - Oude IJsselstreek - Wageningen - Bronckhorst - Montferland - Lochem - Zevenaar - Epe - Renkum - Oost Gelre - Winterswijk - Culemborg - Aalten - Zaltbommel - Nunspeet - Geldermalsen - Ermelo - Buren - Duiven - - Beuningen - Maasdriel - Putten - Voorst - Oldebroek - Elburg - Neder-Betuwe - Brummen - Groesbeek - Heerde - West Maas en Waal - Druten - Heumen - Westervoort - Neerijnen - Hattem - Doesburg - Lingewaal - Rijnwaarden - Ubbergen - Scherpenzeel - Millingen aan de Rijn - Rozendaal

Gerelateerde Onderwerpen:

Marmer Impregneren Gelderland - Marmer Onderhoud Gelderland - Marmer Opknappen Gelderland - Marmer Opschuren Gelderland - Marmer Polijsten Gelderland - Marmer Reinigen Gelderland - Marmer Schoonmaken Gelderland - Marmer Zoeten Gelderland - Marmeren Vloer Bewerken Gelderland - Natuursteen Bewerken Gelderland - Natuursteen Opknappen Gelderland - Natuursteen Polijsten Gelderland - Natuursteen Zoeten Gelderland - Natuursteenonderhoud Gelderland