Natuursteen renovatie

Wilt u uw natuursteen laten renoveren? Dat is natuurlijk geen probleem. Een natuurstenen vloer of aanrecht renoveren kan vaak al in een dag. Afhankelijk van de schade aan het materiaal moet het worden geschuurd, gepolijst en of beschermd.

Wat is renovatie van natuursteen

Onder het algemene begrip renovatie wordt meestal verstaan het grondig opknappen. Dat kan inhouden dat het materiaal opnieuw wordt geslepen of dat er bijvoorbeeld tegels worden vervangen. Voor verschillende renovatiewerkzaamheden kan het zijn dat u contact met meerdere bedrijven moet opnemen. Voor sommige vormen van renovatie heeft u bijvoorbeeld een steenhouwer nodig.

Voor veel van de vragen over het opnieuw beletteren van een grafsteen of het herstellen van een gebarsten beeld kunt u vaak het beste bij een steenhouwer terecht.

Als u echter vragen heeft over het opknappen van een natuurstenen vloer of aanrecht omdat deze bijvoorbeeld door gebruik aangetast is, dan kunt u bij ons terecht.

Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van natuursteen door gebruiksschade en ongelukken in de dagelijkse woonsfeer. Veel voorkomende vormen van natuursteen renovatie zijn:

 • het verwijderen van een doffe plek door zuren,
 • het wegpolijsten van krassen, 
 • het verwijderen van een loop,
 • het herstellen of aanbrengen van een beschermlaag, 
 • het dieptereinigen, 
 • het verdiepen van de tint van het natuursteen, 
 • plaatselijke of totaalbehandelingen op vloeren
 • herstellen van gaten of barsten
 • glans verminderen (zoeten)
 • glans versterken (glanzend polijsten)
 • slijpen
 • afronden van scherpe randen

Advies over renovatie of ter voorkoming van renovatiewerkzaamheden

Voorkomen is beter dan genezen, dat geldt net zo goed in het natuursteen. Wie van te voren weet wat de sterke en zwakke elementen van het natuursteen zijn kan rekening houden met toekomstige kosten of veranderingen in het aanzien van het natuursteen. Door goed na te denken over de eisen aan het materiaal voordat u het aanschaft kunt u zichzelf heel wat teleurstellingen voorkomen.Zeer vaak is het zo dat we klanten zien die bij nader inzien niet zo gecharmeerd zijn van hun kwetsbare aanrechtblad.  Gelukkig is het bijna altijd wel weer op te knappen. Helaas zijn daar altijd kosten aan verbonden. Dus is die mooie designkeuken of badkamer wel echt zol geweldig, als u weet hoe het toegepaste natuursteen er over enkele maanden na de in gebruikname er uit zal zien?  Is een gebruikt of geleefd natuursteen wel wat u wilt? Deze en andere vragen over de toepassing zijn van belang als u later niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan.

Renovatie van antiek natuursteen

Veel oude huizen hebben onder het tapijt of de houten vloer in de hal, gang en keuken nog authentiek natuursteen liggen. Het is zeer de moeite waard om het op te knappen.

Het bezit vaak een enorme charme die u niet zutl terugvinden bij modernere tegels.

Kantekeningen hierbij zijn wel dat als er tegels vervangen moeten worden, de kans erg klein is dat u (grote) platen kunt vinden die in structuur en kleur hetzelfde zijn als wat u heeft. Mogelijk kan een antiekhandel u dan nog uit de brand helpen.

Ook mogelijke verkleuringen kunnen niet altijd uit het materiaal worden verwijderd. En als u besluit om het op te laten knappen doet u er goed aan om u te laten informeren over de mogelijke nadelen van het materiaal.

De volgende onderwerpen uit het naslagwerk zijn mogelijk ook relevant
Reinigen natuursteen
Glans herstellen natuursteen
Cementsluier verwijderen
Natuursteen beschermen
Natuursteen impregneren
Natuursteen coaten
Natuursteen behandelen
natuursteen renovatie
natuursteenonderhoud