Marmer polijsten

Polijsten door middel van een polijstpoeder.

Een door ons veel uitgevoerde methode om glans te herstellen is het polijsten van marmer met een poeder. U zult versteld staan van het resultaat.

Wanneer marmer dof wordt of wanneer het gewoon veel glimmender moet worden is polijsten met een poeder een veelgekozen oplossing om het marmer weer strak en glanzend te maken.

Van toepassing op marmer zoals:

  • Carrara
  • Blauwsteen
  • Laperto
  • Bottichino
  • Kalkstenen
  • Travertin  

Wanneer wij bij u op bezoek komen zullen wij natuurlijk de beste techniek voor het polijsten van uw marmer kunnen bepalen.

De procedure:

Marmer polijsten met een poeder is een procedure waarbij met een re-mineraliseerpoeder de aanwezige mineralen in uw vloer als het ware worden opgezuurd. Het re-miniraliseerpoeder wordt geactiveerd door water, en wordt middels een boenmachine en een waterzuiger op uw vloer toegepast. Hierdoor wordt de oude aangetaste toplaag opgelost en een nieuwe frisse en glanzende toplaag aangemaakt. Dit proces vindt op microscopisch niveau plaats. Er wordt dus geen (waarneembaar) gedeelte van de toplaag afgeschuurd.

Marmer polijsten, het resultaat:

Het resultaat van deze behandeling is een strakke en sterk glanzende vloer waarvan de meeste krassen niet meer zichtbaar zijn. Dit komt omdat deze krassen ofwel door het polijstpoeder zijn weg-geëtst of omdat de krassen eenzelfde glans als de vloer hebben gekregen. Wanneer er in de vloertegels structuren aanwezig zijn, zoals dat bij bijvoorbeeld een Laperto of Bottichino gebruikelijk is. Dan worden mogelijk deze structuren door de behandeling ook geaccentueerd.  Wilt u hierover meer weten? Neemt u dan contact met ons op.

Samenvatting:

Na het reinigen wordt de marmen vloer gepolijst.Marmer polijsten met een poeder vernieuwd de stevige glans van een vloer zonder deze te schuren. Er wordt een reactie aangegaan met de mineralen in de steen. Er wordt geen was gebruikt maar de glans van de steen zelf wordt hersteld. De overlast van stof is minimaal. Na de behandeling kunt u direct gebruik maken van de vloer.  Deze behandeling is er niet op gericht diepe krassen uit de vloer te halen. Wel kunnen deze plaatselijk worden weggeschuurd.

De volgende onderwerpen uit het naslagwerk zijn mogelijk ook relevant
Marmer schoonmaken
Marmer polijsten
Marmer zoeten
Marmer kristalliseren
Marmer reinigingsmiddel

natuursteenonderhoud