Graniet polijsten

Graniet is qua samenstelling heel anders dan marmer. Het is een zeer hard gesteente en kan ook veel minder gemakkelijk gepolijst worden. Afhankelijk van de slijtage van het graniet en uw verwachtingen kan er gepolijst worden met een polijstpoeder dat speciaal voor graniet ontworpen is of met polijstschijven. Het polijsten van graniet kan altijd op locatie, of het nu een aanrecht, trap of vloer betreft.

Over graniet

Graniet (van het griekse granus dat korrel betekent) is een stollingsgesteente en een zeer harde steensoort die voornamelijk uit de mineralen kwarts, veltspaten en mica's bestaat. Een stollingsgesteente wordt onderaards gevormd door het stollen van magma. Omdat het onderaards langzaam stolt vormen zich kristallen.

Graniet polijsten is niet hetzelfde als granito polijsten

Graniet is niet hetzelfde als granito(ook wel terazzo), dat een samengesteld materiaal is. Dit materiaal ziet men veel in de gangen en hallen in woningen uit de jaren 50. Het is te herkennen aan een cement of klei waarin verschillende stukjes marmer zijn ingezet. Granito is overigens goed en relatief eenvoudig te polijsten.

Graniet polijsten

Als er door slijtage een wat mattere plek is ontstaan in het materiaal kan er met behulp van het eerder genoemde polijstpoeder een speciale pasta gemaakt worden waarmee het aanzien van het graniet sterk wordt verbeterd.  Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld slijtage in het graniet met behulp van speciale polijstschijven te behandelen. Diepe krassen of andere duidelijke beschadigingen worden met behulp van dit polijstpoeder niet weggehaald. Wij slijpen geen granieten vloeren.

De kosten van het graniet polijsten

De kosten van het polijsten van graniet worden bepaald door de aard van de beschadigingen en de gewenste glans. Mocht u niet zeker weten wat voor materiaal u in huis heeft dan kunt u ons een foto sturen.  Wij geven u dan zo spoedig mogelijk het antwoord.

De volgende onderwerpen uit het naslagwerk zijn mogelijk ook relevant
Marmer schoonmaken
Marmer polijsten
Marmer zoeten
Marmer kristalliseren
Marmer reinigingsmiddel

natuursteenonderhoud