Onderhoud aan uw natuursteen, wacht er niet te lang mee.

En afhankelijk van de soort natuursteen kan dat dagelijks, wekelijks, jaarlijks of eens in de tien jaar zijn. Maar alle natuursteen slijt onder de invloed van het gebruik of het weer.

U kunt veel van deze slijtage voor zijn door uw natuursteen passend te reinigen en correct te behandelen als er zich eens een ongelukje voordoet.

Voor een gepast advies voor ongelukken klikt u hier.

Dagelijks en wekelijks onderhoud

In de regel is het zo dat wanneer het een vloer betreft, het belangrijker is om deze zandvrij te houden dan om deze vaak te dweilen. Wanneer u een marmeren vloer heeft dan is het goed om te weten dat zand harder is dan marmer, en dus krassen veroorzaakt wanneer u uw vloer niet zandvrij houdt. Door de vloer goed zandvrij te houden met bijvoorbeeld een vloerwisser kunt u de zogenaamde loop in de vloer vertragen.

Met de loop bedoelen we de slijtage die zich op de meest gebruikte wandelroutes in uw woning bevindt. Kenmerkend hiervoor zijn kleine en vaak ondiepe krassen, die de glans, egaliteit en het aanzien van uw vloer verstoren.

Zo zijn vaak de gang, de keuken en het gedeelte voor de bank onderhevig aan deze slijtage.

Stofzuiger tip! Wanneer u een stofzuiger gebruikt, zult u in de gaten moeten houden of de beschermende haren van uw stofzuigermond nog voldoende lang zijn. Is dit niet het geval dan zou bij sommige stofzuigers het harde plastic krassen op uw vloer kunnen veroorzaken.

Dweilen U kunt beter klam-vochtig dan echt nat dweilen. Dit omdat water vaak allerlei mineralen zoals kalk bevat die zich op uw vloer kunnen hechten en na verloop van tijd de vloer wat ruwer kunnen maken. Hierdoor heeft vuil eerder de kans om zich aan uw natuursteen te hechten.

Dweilt u met een dweilwas? Dan is het van te voren stof- en zandvrij maken van uw vloer een must. Anders dweilt u dit vuil in uw beschermende laag.

Groot en klein onderhoud In eigenlijk alle gevallen laat u eens in de paar jaar het groot onderhoud uitvoeren. Wij herstellen voor u het originele uiterlijk van uw vloer. Of, als u dat zou willen, dan kunnen we zelfs de uitstraling van de vloer veranderen door bijvoorbeeld de glans van gepolijst naar gezoet te brengen. Nadat wij eenmalig uw vloer in zijn geheel hebben bewerkt, hoeven wij in het onderhoud daarna slechts de paden en slijtagestukken bij te werken. Iets wat behoorlijk in de kosten scheelt!

Samenvatting:

Natuursteen heeft altijd onderhoud nodig, maar wanneer u zich aan een aantal regels houdt, kunt u het professioneel onderhoud beperken tot eens in de paar jaar. Belangrijk zijn hierbij het zandvrij houden van de vloer en dat u klamvochtig dweilt met het juiste onderhoudsmiddel voor natuursteen.