Marmer opschuren Gelderland

Meestal bedoelen mensen met het opschuren van marmer dat de glans weer hersteld moet worden. Daarvoor hoeft lang niet altijd de vloer helemaal grof geslepen te worden. Het slijpen van een vloer gebeurt doorgaans alleen dan als de tegels onderling zo van elkaar verschillen dat het ergerlijk is. Dat is eigenlijk maar zelden.

Het is ook mogelijk om met speciale diamant gecoate pads het marmer heel licht op te schuren om vervolgens de vloer te polijsten met een poeder.

Krassen verwijderen? Laat marmer opschuren!

Het is ook mogelijk om tijdens een behandeling even plaatselijk het marmer op te schuren, dit is vooral gebruikelijk voor bijvoorbeeld diepe krassen. Zo kunt u zonder al te veel extra kosten de vloer weer helemaal stralend en fris krijgen. Dan heeft u het beste uit twee werelden, en de krassen zijn met het marmer opschuren zo verdwenen. Wij kunnen u hierbij natuurlijk adviseren. Zo betaald u nooit teveel en is uw vloer zo weer als nieuw.

De kosten van het opschuren van marmer

De kosten van het opschuren van marmer zijn afhankelijk van de situatie. Wilt u uw marmeren vloer laten slijpen zodat tegels aan elkaar gelijk zijn? Dan moet u rekenen op een flinke kostprijs per meter. Maar gaat het om het plaatselijk opschuren van marmer dan zijn de kosten aanzienlijk minder. De lengte van de kras is natuurlijk van belang. Ook de hoeveelheid krassen en de diepte ervan zijn van invloed op de prijs. Ook is het zo dat de meest oppervlakkige krassen met een gewone polijstbehandeling haast niet meer zichtbaar zijn.

Let op, bij het plaatselijk schuren van marmer zal er een lichte glooiing in het materiaal ontstaan. Meestal is dit echter niet storend.